Birisine aptal demek suç mu?
Bir sınırlama olmasa da, “zengin”, “aptal”, “aptal”, “engelli” veya “namussuz” gibi kelimeleri kullanarak bir kişiye açıkça konuşmak hakaret suçu oluşturabilir. Ancak küfürlü sözler hakaret suçu oluşturmaz.
Aptal bir küfür müdür?
Karşılıklı hakaret suçu: Örneğin, birisi “aptal” gibi bir hakarete karşılık olarak “aptal” olarak hakarete uğrarsa, bu karşılıklı bir hakarettir. Bu anlamda, karşılıklı hakaret ifadesinin aynı anda yapılmış olması gerekmez.
Sosyal medyada aptal demek suç mu?
Sosyal medyada bir kişiye “aptal, hayvan, aptal, beyinsiz” vb. ifadeler kullanmak. Bu tür ifadeler hakaret teşkil eder. Bir kişinin fiziksel özelliklerine yönelik suçlamalarda bulunmak hakaret suçunu oluşturur.
Geri zekalı mısın demek suç mu?
Son olarak hakaret örnekleri ve hakaret çeşitleri arasında şerefsiz, aptal, geri zekalı, fakir, pis vb. gibi kelimelerin yer alması hakaret suçunu oluşturmaktadır.
Amk demek suç mu?
Amk vb. Sosyal medyada kısaltmalar kullanılarak yazılan yazılar hakaret teşkil eder. Kişiye atfedilen somut olgu, kişinin mevcut fiziksel veya psikolojik bir özelliğini ön plana çıkarsa bile hakaret suçu teşkil eder.
Küfür etmenin cezası kaç TL?
Hakaret suçunun cezası: Hakaret suçunun cezası günlük 20 TL’den az, 100 TL’den çok olmamak üzere, 5 günden az, 730 günden çok olmamak üzere verilir. Bu durumda, hakimin takdirine bağlı olarak 100 TL’den 73.000 TL’ye kadar değişen bir para cezası verilebilir.
Bok kelimesi hakaret mi?
Hakaret teşkil eden eylemler sözlü olarak yapılabileceği gibi yazı, şekil, resim, el işareti veya yüz ifadesiyle de yapılabilir. Örneğin, bir kişinin masasına insan dışkısı koymak veya birinin yüzüne tükürmek hakaret teşkil eder. Kaba ve terbiyesiz sözler ve davranışlar hakaret teşkil etmez.
Aq hakaret mi?
Örneğin, “a.q”, “a.m.k”, “mk” gibi küfürler hakarettir. Fail yine kurbanı aşağılamayı amaçlamaktadır.
Lan demek suç mu?
Kaba hitap ve kaba sözler ve ifadeler. Örneğin, “cahil”, “kötü tavırlar”, “deneyimsiz”, “sen kimsin” veya “hile yapma” gibi kelimeler bir kişiye karşı kaba sözler ve hitaplardır ve hakaret oluşturmaz.
Oç yazmak suç mu?
Eşek arısı hakaret midir? Yukarıda verdiğimiz kararda, pislik ifadesinin herkes tarafından anlaşılabilir olduğu ve hakaret suçu olduğu tespit edilmiştir. Burada ulaştığımız sonuç, yorum veya gönderiyi kısaltmanın onu hakaret suçundan hariç tutmadığıdır.
Kaşar demek suç mu?
Birine koşer demek, onurunu zedeleyebilecek ve toplumda kötü bir vicdana sahip olmalarına neden olabilecek son derece kaba bir kullanımdır. Bu nedenle, koşer bir hakaret suçudur. Yargıtay emsalleri de ifademizi doğrulamaktadır.
Öküz hakaret mi?
Hayvanlara isimleriyle seslenmek de bir hakarettir. Yargıtay uygulamasına göre, “, hırsız”, “rüşvetçi”, “kaba”, “dolandırıcı”, “eşek”, “köpek”, “öküz”, “tazı” gibi kelimelerin “amk” olarak kısaltılması saldırgan olarak kabul edilir.
Aklı kıt hakaret mi?
Hukuk pratiğinde en sık karşılaşılan hakaretler şunlardır: Şerefsiz, onursuz, aptal, gerizekalı, cereyanlı, hayvani, spastik, deli, zihinsel engelli gibi kelimeler hakaret olarak kabul edilen kelimelerdir. Söz konusu kelimeler ayrıca bireyin var olan fiziksel veya psikolojik bir özelliğini öne çıkararak ve onurunu ihlal etmeye çalışarak da yapılabilir.
Lavuk hakaret mi?
Katılımcıya yönelik, “Seni buraya gömerim piç, sen benim kim olduğumu biliyor musun?” gibi ifadeler, “orospu” kelimesinin kullanılması nedeniyle hakaret teşkil etmemektedir.
Çirkin demek suç mu?
5237 sayılı Türk Ceza Kanununun “Hakaret” başlıklı 125. maddesinde; “1- Bir kimsenin şeref, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte belirli bir fiil veya olguyu dile getiren veya sövmek suretiyle bir kimsenin şeref, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.
Hangi küfürler suç sayılmaz?
Kaba ve terbiyesiz sözler ve davranışlar hakaret teşkil etmez. “Ahlaksız, saygısız, yalancı, lanet olsun, lanet olsun” vb. Kaba ve terbiyesiz sözler hakaret teşkil etmez. Örneğin, ayakkabılarınızı çıkarıp ayaklarınızı masaya koymak veya bağırmak hakaret olarak kabul edilmez.
Birine çakal demek hakaret mi?
Bu bağlamda hangi sözcüklerin suç teşkil ettiği Yargıtay içtihatları ile belirlenir. Önemli olan kişinin onur ve haysiyetinin çiğnenmesi ve değersiz olarak gösterilmesidir. Örneğin bu amaçla yapılan “servet”, “geri zekalı”, “aptal”, “Avel”, “köpek”, “namussuz”, “çakal” gibi ifadeler hakaret suçunu oluşturur.
Münafık demek hakaret mi?
Yargıtay 4. Ceza Dairesi, “ikiyüzlü” kelimesinin hakaret olmadığına karar verdi. Yargıtay, hüküm giymiş sanığın mahkumiyetini bozdu çünkü sanık şöyle dedi: “Sen öğretmen veya ikiyüzlü bile olamazsın.”
Birine insan değilsin demek suç mu?
Kahretsin, sen kaba birisin, sen adam değilsin, sen insan değilsin, sen karaktersizsin, ahlaksızsın vb. kelimeler hakaret olarak kabul edilmeyen kelime ve ifadelerdir. Türk Ceza Kanunu’nun 125. maddesine göre hakaret suçu bir kimsenin şeref, haysiyet ve itibarına hakarettir.