İçeriğe geç

Ikame Edebilmek Ne Demek

İkame edilmesi ne demektir?

İkame, kelime anlamı olarak “yerine koymak, yerine kullanmak” anlamına gelir.

İkame ne demek örnek cümle?

Kelimenin tam anlamıyla birbirinin yerine kullanılabilen mallar “tam ikame” terimiyle tanımlanır. Örneğin, ayçiçeği yağı ve zeytinyağı ikame mallardır, ancak mükemmel ikame mallar değildir. Ancak, aynı özelliklere sahip, iki farklı şirket tarafından üretilen iki farklı zeytinyağı markası, birbirinin mükemmel ikamesidir.

İkame edilmek ne demek hukuk?

Yerine koyma terimi kavramsal olarak “kullanmak yerine değiştirmek” anlamına gelir33. Neden yerine koyma, bir nedenin başka bir neden ile değiştirilmesidir.

İkame etmek yerine ne kullanılır?

“Aynı kategoriye koymak” ve “bir olarak saymak” ifadeleri aynı zamanda ikame ile eşanlamlıdır. TDK sözlüğünde ikame kelimesi ne anlama geliyor? 20 Nisan 2022

İkame yetkisi nedir?

‘İkincil yargı yetkisi ilkesi’, bir devletin, yabancı bir mağdura karşı ülke dışında ve evrensellik ilkesinin kapsamı dışında işlenen suçlar nedeniyle, yabancı bir faili kendi ülkesinde yargılamasına olanak tanır.

İkame mal örnekleri nelerdir?

İki mal bir şekilde diğerinin yerine kullanılabiliyorsa, bu mallara ikame mallar denir. Örneğin, ayran ve kefir; çayla kahve. İkame malın fiyatı ile diğer mala olan talep arasında paralel bir ilişki vardır.

İkame etkisi ne demek?

İkame etkisi, bir malın fiyatı düştüğünde tüketicinin pahalı mallardan uzaklaşıp daha uygun fiyatlı mallara, yani opsiyonlara yönelmesi anlamına gelir.

İkame edici nedir?

Organik kimyada, bir ikame edici, (bir veya daha fazla) atomun yerini alan ve böylece ortaya çıkan (yeni) molekülde bir birim haline gelen bir veya bir atom grubudur. Organik kimyada, bir ikame edici, (bir veya daha fazla) atomun yerini alan ve böylece ortaya çıkan (yeni) molekülün bir parçası haline gelen bir ikame edicidir.

İkame almak ne demek?

İkame kelimesi “bir şeyi başka bir şeyle değiştirmek, başka bir şeyin yerine kullanmak” anlamına gelir. Ekonomik bir terim olarak ikame mallar, belirli bir ihtiyacı karşılamak için birbirinin yerine kullanılabilen ürünleri ifade eder.

İkame ne demek iSG?

1-İkame: Endüstriyel işlemlerde sağlığa zararlı maddeleri, aynı görevi gören zararsız veya daha az zararlı bir maddeyle değiştirmek veya tehlikeli işlemleri tehlikesiz veya daha az tehlikeli işlemlerle değiştirmek amacıyla yeni düzenlemeler yapılmasına ikame denir.

İkame değer nedir?

İkame araç bedeli, aracın kullanılamadığı gün sayısı ile aracın günlük kira bedelinin çarpılmasıyla hesaplanır. Örneğin 10 günlük tamir süresi varsa ve aracın günlük kira bedeli 800 TL ise araç ikamesinin bedeli 8000 TL’dir.

Namaz ikame etmek ne demek?

Namaz kılmak demek; ölçü ve tartıda hile yapmamak, kimseyi aldatmamak demektir.

İkame edilmesi ne demek?

Ancak, “ikame” kelimesi için bir eşdeğer bulmak gerekirse, bunun için en iyi ifade “yerine kullanmak” veya “ikame etmek” olabilir. Sigorta şirketleri, otomobil sigortası ürünleri için rekabetçi fiyatlandırma oluşturmak amacıyla bazı kapsamlarda ve eklentilerde değişiklikler yapabilir.

Dava ikame edilmesi ne demek?

Hukuk literatüründe de görülen bir terim olan dava açmak, birini mahkemeye çıkarmak ve ona karşı dava açmak anlamına gelir. Ayrıca bir vekil atamak ve bir mirasçı atamak gibi durumları da tanımlar.

İkame ne demek iktisat?

Aynı ihtiyacı karşılamak üzere birbirinin yerine kullanılabilen mallara ikame veya rekabet eden mallar denir.

İkame ettirmek ne demek?

Taşıyıcı çocuk kavramı, aileler ölen çocuğun hayatını ve anılarını devam ettirmek için dünyaya yeni bir çocuk getirdiğinde ortaya çıkar. Ebeveynler, ölen çocukla hikayelerini sürdürmek için bir sonraki çocuğa aynı ismi vererek, aynı kıyafetleri giydirerek ve aynı davranışları sergileyerek kaybı telafi etmeye çalışırlar.

Dava ikame edilmesi ne demek?

Hukuk literatüründe de görülen bir terim olan dava açmak, birini mahkemeye çıkarmak ve ona karşı dava açmak anlamına gelir. Ayrıca bir vekil atamak ve bir mirasçı atamak gibi durumları da tanımlar.

İkame etmek ne demek din?

İkame, bir şeyi bütün etkilerini gösterecek ve onda gizli bir iz veya özellik bırakmayacak şekilde yaşatmak demektir; adaleti ikame etmek, sünneti ikame etmek, namazı ikame etmek, şehadetleri ikame etmek, hudutları ikame etmek ve dini ikame etmek gibi örnekler bu türdendir.”[6] İmam Hüseyin’in (a.s) ziyaret namazı…

İkame etmek ne demek iş sağlığı ve güvenliği?

İkame: Tehlikeli bir şeyi zararsız veya daha az tehlikeli bir şeyle değiştirme.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Yabancı Escort