İçeriğe geç

4857 Sayılı İŞ Kanunu 10 Maddesi Nedir

İş Kanunu Geçici Madde 10 yürürlükte mi?

– 4857 sayılı Kanunun Geçici 10 uncu maddesi uyarınca işten çıkarma yasağının kaldırıldığı tarihten itibaren, – Nakdi ücret desteğinin alındığı tarihten itibaren 2 ay daha uzatıldı.

4857 sayılı İş Kanunu 11 maddesi nedir?

“Madde 11: İş ilişkisi belirli süreli olmasa dahi, sözleşmenin belirsiz süreli olduğu kabul edilir.

4857 sayılı İş Kanunu ne anlama gelir?

Bu Kanunun amacı, işverenler ile iş sözleşmesine dayanarak çalıştırılan işçilerin, çalışma şartları ve çalışma ortamına ilişkin hak ve yükümlülüklerini düzenlemektir.

4857 sayılı İş Kanunu 9 maddesi nedir?

Madde 9 – Fazla mesai ve fazla çalışma, işçinin yazılı onayı ile yapılır. Zorlayıcı sebepler veya olağanüstü durumlar nedeniyle yapılan fazla mesai ve fazla çalışma, bu onaya gerek duymaz.

İş kanunun 10 maddesi nedir?

Madde 10 – Otuz iş günü veya daha az süren işlere kesikli iş, bundan fazla süren işlere ise sürekli iş denir.

Geçici Madde 10 nedir?

Geçici Madde 10 – (Ek: -7456/15 md.) (1) Geçici 9 uncu maddenin beşinci fıkrası uyarınca Covid-19 salgını nedeniyle izinli bulunan hükümlüler, iznin bitiminden itibaren onbeş gün içinde infaz işlemlerine yeniden başlanması hâlinde bulundukları kurumlara dönmek zorundadırlar.

4857 sayılı İş Kanunu 12 maddesi nedir?

MADDE 12 – Belirli süreli iş sözleşmesi ile çalışan işçi, salt belirli süreli bir iş sözleşmesi olmasından dolayı, belirsiz süreli iş sözleşmesi ile çalışan emsal işçiden farklı işleme tabi tutulamaz; ancak ayrımcılığı haklı kılan bir neden olmadıkça.

4857 sayılı İş Kanunu 13 maddesi nedir?

Madde metni Kısmi süreli iş sözleşmesi ile çalışan bir işçi, iş sözleşmesinin kısmi süreli olması nedeniyle, tam süreli çalışıyor olsaydı göreceğinden farklı bir muameleye tabi tutulamaz; ancak ayrımcılığı haklı kılan bir neden varsa bu böyledir.

4857 sayılı İş Kanunu 7 maddesi nedir?

MADDE 7 – Belirli süreli iş ilişkisi, özel iş ve işçi bulma kurumu aracılığıyla veya işyeri içinde veya aynı şirketler topluluğuna ait başka bir işyerinde görevlendirilmek suretiyle kurulabilir.

Hangi çalışanlar 4857 sayılı Kanun kapsamında?

4857 sayılı İş Kanunu’nun 1/2. maddesinde; Bu kanunun, 4. maddedeki istisnalar hariç bütün işyerlerine ve bu işyerlerinin işverenlerine, işveren vekillerine ve çalışanlarına, faaliyet konularına bakılmaksızın uygulanacağı hükme bağlanmıştır. Böylece kanunun kapsamı belirlenmiştir.

Sürekli işçi işten çıkarılabilir mi?

Yukarıda belirtildiği gibi, kendisine verilen görevleri yerine getirmemekte ısrar eden bir çalışan haklı nedenle işten çıkarılabilir. Bir çalışan bu şekilde işten çıkarıldığında, fesih haklı nedenledir ve işverenin lehinedir.

4857 sayılı iş kanuna göre işçinin sahip olduğu haklar nelerdir?

Çalışan hakları nelerdir? Çalışanın ücret hakkı… Çalışanın mobbing (psikolojik taciz) koruması hakkı… Çalışanın kişisel verilerinin korunması hakkı… Çalışanın işyerinde sağlık ve güvenlik hakkı… Çalışanın işten kaçınma hakkı… Çalışanın eşitlik hakkı. Çalışanın dinlenme hakkı. Çalışanın fazla mesai ücreti hakkı. Daha fazla makale…

4857 sayılı İş Kanunu 20 maddesi nedir?

İş Kanunu’nun 20. maddesinde; “İş sözleşmesi feshedilen işçi, fesih bildiriminde sebep gösterilmediği veya gösterilen sebebin geçerli bir sebep olmadığı ileri sürülerek, İş Mahkemesi Kanunu hükümlerine göre hakeme başvurarak, fesih bildiriminin tebliğ tarihinden itibaren bir ay içinde işe iade davası açar.” hükmü yer almaktadır.

4857 sayılı İş Kanunu 5 maddesi nedir?

Makale metni: Eşit veya eşdeğer değerde bir iş için cinsiyet temelinde daha düşük bir ücret kararlaştırılamaz. İşçinin cinsiyetine dayalı özel koruma hükümlerinin uygulanması, daha düşük bir ücretin uygulanmasını haklı çıkarmaz.

4857 sayılı İş Kanunu’nun 17 maddesi ne?

4857 sayılı İş Kanunu’nun 17. maddesi ihbarsız fesih anlamına gelir. Bu maddeye göre işçi işten çıkarılırsa; bu işçinin kusurlu olmadığı kabul edilir. Yani işveren işçiyi başka bir geçerli sebebi olduğu için veya istediği için işten çıkarmıştır.

4857 sayılı iş kanunu yürürlükten kalktı mı?

01.09.

Geçici işçiler hangi kanuna tabi?

Duyurular 5620 sayılı Kanun kapsamında çalıştırılan geçici işçilerin sürekli işçi statüsüne geçirilmesine ilişkin duyuru.

Yeni iş kanunu ne zaman çıkacak?

Yaklaşık iki yıldır kamuoyunun gündeminde olan yeni İş Kanunu, 22 Mayıs’ta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilerek Cumhurbaşkanı’na gönderildi.

Aynı işyerinde 10 yıl çalışan istifa ederse kıdem tazminatı alabilir mi?

Hayır, 10 yıl çalışıp kendi isteğiyle ayrılan hiç kimseye tazminat ödenmeyecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Yabancı Escort